2024. április 25.

Ipari parkot hoznak létre Martonvásár határában

Az első ütemben kialakítandó 32,6 hektáros terület várhatóan egy éven belül már alkalmas lesz a befektetők fogadására.

Kormányhatározat alapján 3,2 milliárd forint állami forrásból ipari parkot létesítenek Martonvásár határában - jelentette be Tessely Zoltán, a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A korábban a Magyar Tudományos Akadémia Agártudományi Kutatóközpontja tulajdonában álló, mezőgazdasági területet ipari-gazdasági területté nyilvánították, így az alkalmas a fejlesztésre – írta az MTI.

Szarka Gábor a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese közölte, hogy első ütemben egy 32,6 hektáros területen fejlesztik a közműveket és útkapcsolatot építenek ki. Az első ütem várhatóan egy éven belül lesz alkalmas a befektetők fogadására. Jelezte, hogy amennyiben igény lesz rá, az ipari parkot további ütemekben 157,15 hektáros területig bővíthetik.

A beruházási célterület Pest és Fejér megye találkozásánál, közvetlenül az M7-es autópálya mellett fekszik. Valamennyi érintett ingatlan esetében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. van tulajdonosi joggyakorlóként bejegyezve.

 

Megosztás