2024. április 16.
A felelős állattartást is megtanulhatják a gyerekek a fehérvári állatotthonnal

A felelős állattartást is megtanulhatják a gyerekek a fehérvári állatotthonnal

A HEROSZ Fehérvári Állatotthonban jelenleg 112 kutya és 51 macska várja, hogy szerető gazdához kerüljön.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az elmúlt időszakban három állatmenhelyén is látogatást tett és a helyszíni bejárásokon felmérték, hogy az eddigi támogatásokon, együttműködésen kívül milyen segítségre van leginkább szükségük a menhelyeknek, és abban milyen szerepet tud vállalni az önkormányzat – írta a szekesfehervar.hu.

Az utóbbi hetekben mind a kutyák, mind pedig a cicák terén elég jó volt az örökbefogadási arány, azért van most éppen egy kicsit kevesebb állat az otthonban, mint lenni szokott. A tavalyi évben mintegy 500 kutya és macska került be hozzánk, és az állomány jelentős része egy éven belül kicserélődik – mondta Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője. A cicák közül kettő van mindössze, aki tavaly érkezett, kutyák között pedig van néhány, aki már több éve itt van az otthonban. Nemrégiben azonban volt egy olyan örökbefogadott eb, aki már három éve volt nálunk.

A megelőzést nagyon fontosnak tartjuk, mert a legjobb az lenne, ha nem is kerülnének az utcára az állatok. Az önkénteseink szervezésében minden vasárnap közös kutyasétáltatás van az állatotthonban, ami akár családi programnak is tökéletes. Ilyenkor a szülők megtaníthatják a gyerekeknek, hogy hogyan kell sétáltatni és helyesen bánni egy kutyával, hogy lássa a gyermek, hogy nem csak simogatásból áll a kutyatartás. Fogadunk iskolai csoportokat, 11 éve szervezzük a gyerektagozatunkat, lassan betelik a nyári napközis táborunk is. Ez mind azt a célt szolgálja, hogy a fiatalokat olyan irányba tereljük, hogy az állatokról megfelelően gondoskodni kell, ami nem merül ki az etetésben – hangsúlyozta az állatotthon vezetője.

A vasárnap délután egy órakor kezdődő kutyasétáltatáshoz bárki csatlakozhat!

Kérdés esetén a gazditkeresek.szfv@gmail.com címen az önkéntesek készséggel válaszolnak.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.