Elkészítették Székesfehérvár halászlevét
- Mozaik
- 2018.04.9
A VI. Fehérvári Halünnepen horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők. A fiatalokat koncerttel és tánccal várták, a szerencsésebbek saját halat is kaptak a tóban.
Szombaton hatodik alkalommal várták a halételek szerelmeseit a Palotavárosi tavaknál. Székesfehérvár második legnagyobb gasztronómiai fesztiválja töretlen népszerűségnek örvend, az esős idő ellenére is sokan kilátogattak. A rendezvény jó hangulatáról horgász- és főzőversennyel, valamint színpadi programokkal gondoskodtak a szervezők – írta a szekesfehervar.hu.
A nyílt, egyéni horgászversenyen négy kategóriában mérhették össze tudásukat a résztvevők. A rendezvényen nagy sikert aratott a főzőverseny, amelyre közel 80 csapat nevezett be.
Elkészítették Székesfehérvár halászlevét is a Palotavárosi Rendezvénytéren, Pamminger Ede mesterszakács irányításával. Az akasztói szikipontyból, eredeti szegedi paprikából és bajai tésztából készült ízletes levest több mint ezren kóstolhatták meg.
A „Legyen saját halad a tóban!” című haljelölő akcióban öt szerencsés fiatal nevét sorsolták ki, akik a jövőben figyelemmel kísérhetik az általuk megjelölt halak fejlődését.
A halételek gasztronómiáját népszerűsítő program köszöntőkkel és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar produkciójával kezdődött. A legkisebbeket a Bogár Muzsika gyermekkoncertje szórakoztatta, majd a Free Spirit Dance tánccsoport mutatkozott be.