2024. április 19.
Elkészítették Székesfehérvár halászlevét

Elkészítették Székesfehérvár halászlevét

A VI. Fehérvári Halünnepen horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők. A fiatalokat koncerttel és tánccal várták, a szerencsésebbek saját halat is kaptak a tóban.

Szombaton hatodik alkalommal várták a halételek szerelmeseit a Palotavárosi tavaknál. Székesfehérvár második legnagyobb gasztronómiai fesztiválja töretlen népszerűségnek örvend, az esős idő ellenére is sokan kilátogattak. A rendezvény jó hangulatáról horgász- és főzőversennyel, valamint színpadi programokkal gondoskodtak a szervezők – írta a szekesfehervar.hu.

A nyílt, egyéni horgászversenyen négy kategóriában mérhették össze tudásukat a résztvevők.  A rendezvényen nagy sikert aratott a főzőverseny, amelyre közel 80 csapat nevezett be.

Elkészítették Székesfehérvár halászlevét is a Palotavárosi Rendezvénytéren, Pamminger Ede mesterszakács irányításával. Az akasztói szikipontyból, eredeti szegedi paprikából és bajai tésztából készült ízletes levest több mint ezren kóstolhatták meg.

A „Legyen saját halad a tóban!” című haljelölő akcióban öt szerencsés fiatal nevét sorsolták ki, akik a jövőben figyelemmel kísérhetik az általuk megjelölt halak fejlődését.

A halételek gasztronómiáját népszerűsítő program köszöntőkkel és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar produkciójával kezdődött. A legkisebbeket a Bogár Muzsika gyermekkoncertje szórakoztatta, majd a Free Spirit Dance tánccsoport mutatkozott be.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.