2024. április 23.
Idén is megszépítették a fehérvári nyugdíjasok a Bory teret

Idén is megszépítették a fehérvári nyugdíjasok a Bory teret

Pénteken délelőtt az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát a Bory tér környékére. A fehérvári csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és sok szemetet gyűjtöttek össze.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést szerveztek péntek délelőttre az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai. A környezetszépítő akcióban a Bory teret és környékét tették rendbe.

Az önkéntesek reggel a Bory téren találkoztak gereblyékkel és seprűkkel felszerelkezve, hogy megtisztítsák a környéket az elhajigált szeméttől és gondozzák a bokrokat. Szorgos munkájukkal többek között a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót és a Mária szobor környékét is rendbe tették. A nyugdíjas klub több tagja dolgozott a Bory téren a bokrok alatti gazoláson, ahol kellett, metszettek is – írta a szekesfehervar.hu.

Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segített.

Hamarosan rendbe teszik a Bányató környékét és dolgoznak majd a Donát kápolnánál is.

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy már ötödik éve kijönnek a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyék a környezetet. Kiemelte, hogy évek óta nagyon sokan járnak az Öreghegyre, így fontosnak érzik, hogy az idelátogatókat szép környezet fogadja.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.