2024. április 19.
Júniusban már megnyithat a felújított strand Székesfehérváron

Júniusban már megnyithat a felújított strand Székesfehérváron

A két leglátványosabb új elem a strandon egy nagy csúszdás medence és egy élménymedence lesz. A csúszdás medencébe 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda.

Látványos szakaszába érkezett a tavaly ősszel kezdődött felújítás a székesfehérvári strandon. Május 15-ig befejeződik a medenceszerkezetek építése, lassan végeznek a szakemberek a harmincas években épült eredeti, árkádos strandbejárat és a napozók felújításával, épülnek az új pergolák és a parkosítást végzik már a kertészek – írta a szekesfehervar.hu.

A két leglátványosabb új elem a strandon egy nagy csúszdás medence és egy élménymedence lesz, de megújul az összes sétány és a büfék is hangulatos új megjelenést kapnak. Az élménymedencében a csobogók mellett egy áramoltató is lesz, a csúszdás medence pedig kerek alakú lesz, ahova 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda, melynek elemei már kicsomagolva várják a felszerelésüket. Két csúszda is olyan széles lesz, hogy akár matracon, vagy a családok együtt is le tudnak majd rajta csúszni.

Újdonság lesz még, hogy épül egy vizes játszótér a gyermekmedence mögött. A SprayPark olyan speciális játszótér, ahol nyáron hűsítő vízpermettel, vízsugarakkal teszik a játékot izgalmassá a gyerekeknek, akik egymást is locsolhatják majd.

A tervek szerint júniusban szeretnék megnyitni a már felújított strandot. Jelenleg mintegy 50-60 szakember dolgozik naponta a felújításon.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.