2024. április 18.
Támadják a Díjnet ügyfeleit

Támadják a Díjnet ügyfeleit

Adathalászok küldözgetnek levelet, amiben szenzitív adatokat kérnek.

Olvasónk péntek hajnalban kapott egy levelet a Díjnettől, melyben arra figyelmeztetik, hogy ne adjon meg adatokat, mert bűnözők éltek vissza a cég nevével és logójával – írja a Digital Hungary. Az üzenet egyébként megtalálható a Díjnet honlapján is, melynek tartalma csaknem szóról szóra megegyezik a figyelmeztető e-mailével. A portál a Díjnet figyelmeztető levelét le is közli:

„Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és logójával visszaélve adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek a noreply@dijnet.hu e-mail címről. Kérjük, hogy az említett, „Bejelentés” tárgyú e-mailben feltüntetett „Frissítse A Fiókot” hivatkozást/linket ne nyissa meg, illetve arra kattintva ne adja meg adatait, ne kezdeményezzen regisztrációt. Fontos információ, hogy a Díjnet Zrt. a regisztráció során nem kér be bankkártya adatokat. A Díjnet részére a bankkártyás fizetést és a bankkártya regisztráció lehetőségét az OTP Bank Nyrt. biztosítja közvetlenül saját rendszerében.

Kérjük, hogy a hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezelje. Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgálja meg a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig tartalmazza a dijnet.hutartományt, egyéb esetben a linket ne nyissa meg.”

Megosztás