2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 18. héten

Ez volt a lényeg a 18. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Magyarország és Törökország kölcsönösen elfogadja egymás oltási igazolványát. A a múlt heti megállapodás értelmében, akik rendelkeznek ilyen okmánnyal, azok május 11-től szabadon közlekedhetnek a két ország között.

 

Az előrejelzéseknek megfelelően ismét az ellenzéki Munkáspárt jelöltjét választották London polgármesterévé. A május 6-án rendezett választáson Sadiq Khan második megbízatását nyerte el a posztra – közölte az MTI.

 

Thierry Breton belső piaci biztos vasárnap azt mondta, hogy az Európai Bizottság nem hosszabbítja meg az AstraZenecával júniusban lejáró szerződését – írta a The Guardian nyomán az Index.

 

Magyar idő szerint vasárnap reggel 5 óra 24 perckor darabokra hullva tért vissza a Földre a kínai Hosszú Menetelés–5B hordozórakéta, amelynek nagy része elégett a légkörben, de 30 méterével és 22 tonnájával így is ez volt a legnagyobb, ember által alkotott szerkezet, amely a földbe csapódott.

 

Bill és Melinda Gates hétfőn nyújtotta be válókeresetét: a pár 27 év házasság és három gyerek felnevelése után, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva kérte a frigy megszüntetését, amiben – a HVG szerint – 130 milliárd dollár, napi árfolyamon 39 ezer milliárd forint a tét.

 

A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány 23 milliárd forinttal támogatja a hazai önkormányzatokat a kieső adóbevételek miatt, Budapest azonban nem is szerepel a listán – írja a napi.hu.

 

A hét száma: 7.900.000
George Clooney ennyi eurót fizetett azért a szőlőbirtokért, amellyel a múlt csütörtöki 60. születésnapjára lepte meg magát a franciaországi Provance-ban.

 

 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.