2021. április 21.
Ez volt a lényeg a 2. héten

Ez volt a lényeg a 2. héten

Az elmúlt hét fontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Müller Cecília szerdán jelentette be, hogy nálunk is kimutatták a brit mutáns vírust. A Covid-19 variáns 50-70 százalékkal gyorsabban terjed, mint az eddig ismert vírus, de hivatalos források szerint az eddig kifejlesztett vakcinák ez ellen is hatásosak.

Trump lett az első elnök az Egyesült Államok történetében, akinek kétszer is a leváltásáról döntenek, miután szerdán megszavazta az elmozdítására tett demokrata párti indítványt a képviselőház. 10 republikánus szenátor is igennel szavazott!

A múlt hét folyamán 25.000 nemzeti gárdista lepte el a Capitolium környékét az új elnök beiktatására készülő Washingtonban. Időközben az is kiderült, hogy a washingtoni nagykövet képviseli Magyarországot Biden hivatalba lépésekor.

Szoros szavazáson Armin Laschetet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét kiáltották ki a CDU elnökévé a hétvégén. Megválasztása lényegében a folytonosság fennmaradását jelenti, hiszen a jelöltek közül az ő politikája és stílusa áll legközelebb Angela Merkeléhez.

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos növekedése miatt.

A Mark Rutte kormányfő vezette holland koalíciós kormány bejelentette lemondását a hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt.

 

A hét száma: 1330 milliárd
Fürjes Balázs MTI-nek tett múlt heti nyilatkozata szerint a fővárosi tömegközlekedésre 1330 milliárd forint jut 2010. és 2021. között.

Megosztás