2024. április 18.
Kollaboratív robottargonca-rendszer fejlesztését tervezi a QLM

Kollaboratív robottargonca-rendszer fejlesztését tervezi a QLM

Az új típusú árumozgató targoncák rendszerbe szervezése a folyamatok hatékonyságnövelését, versenyképesebb üzemeltetést és költségmegtakarítást tesz lehetővé.

Közel 400 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a QLM Logistics Solutions Kft és az ALLANCE Kft. konzorciuma a GINOP-PLUSZ Operatív Program keretében. A három éves kutatás-fejlesztési projekt kollaboratív robottargonca-rendszer fejlesztését tűzte ki célul a vállalati logisztika versenyképességének növelése érdekében. 

 

A GINOP_PLUSZ-2.1.1-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című felhívás keretében támogatást nyert kutatás-fejlesztési projekt célja egy új, innovatív, automatizált és önvezető árumozgató és raktározási robottargonca-rendszer létrehozása, ami a hozzá kifejlesztett egyedi forgalomirányítási szoftverrel, valamint egy teleoperációs funkcióval nemzetközi szinten forradalmasítja a piacon jelenleg alkalmazott módszereket. A megközelítés legfontosabb újdonságtartalma, hogy egy olyan rendszert hozzon létre, melyben együttesen van jelen az ember-gép kollaboráció, valamint a különböző méretű és funkciójú anyagmozgató eszközök együttműködése is. Az új típusú árumozgató targoncák rendszerbe szervezése a folyamatok hatékonyságnövelését, versenyképesebb üzemeltetést és költségmegtakarítást tesz lehetővé.

 

A QLM Logistics Solutions Kft. és az Allance Kft. konzorciuma egy olyan komplex rendszert alkotó, nagy emelési magasságú targoncákból és szállítótargoncákból álló, egymással együttműködő vezető nélküli targoncarendszert kíván létrehozni, mely képes a végső felhasználó egyedi igényeihez alkalmazkodni, a raktározási feladatok teljes spektrumát ellátni, valamint a gyártásellátási folyamatokban is részt venni.

 

A projekt 36 hónap alatt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 670 millió összköltség és 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatás mellett, melyet Magyarország Kormánya és az Európai Unió biztosít.

Megosztás