2024. július 24.
Farkasházi Réka idén is megadja a módját az ünneplésnek

Farkasházi Réka idén is megadja a módját az ünneplésnek

Ha egy szóval kellene válaszolni a kérdésre, hogy mitől igazi a karácsony, biztosan sokan sokfélét mondanának. Hiszen életkortól és élethelyzettől is függ, hogy még az ajándék, a fenyőfa, a szaloncukor, a mézeskalács, a hókifli, a csillagszóró számít-e igazán, vagy mindezt megelőzi már a szeretet, a békesség, és az együttlét fontossága.

Farkasházi Réka egészen biztosan tudja a titkot. Vagy legalábbis énekelni gyakran szokott róla, hiszen az Igazi karácsony a címadó dala annak az albumnak, amelyért zenekarával másodszor is elnyerte a Fonogram-díjat. A zenei anyag Boldizsár Ildikó csodaszép meséjével jelent meg, a könyv és CD pedig idén aranylemez is lett. A címadó dalból idén a Mosoly Alapítvány felkérésére a napokban készül el egy vadonatúj klip, amelyben bárki elmondhatja, hogy neki mitől igazi a karácsony. Pontosabban leírhatja, hiszen a klipben kezeket, kézírásokat és a karácsonyra jellemző szavakat szeretnének az alkotók viszontlátni.

 

„Egy igazi közösségi klipet szeretnénk létrehozni – mondja Réka. – Arra buzdítunk mindenkit, hogy ragadjon ceruzát, tollat, krétát, filctollat és írja le azt az egyetlen szót, füzetbe, papírlapra, táblára, falra, amelytől neki igazi a karácsony. Akkor is, ha egyébként évek óta énekelem, hogy „bennünk az igazi karácsony a szeretet ünnepén”, én is ragaszkodom sok külsőséghez az ünneppel kapcsolatban, imádom a karácsonyi hangulatot, a dekorációkat, az illatokat, a fényeket, a szertartásokat. A gyerekeimmel már december elejétől készülődünk, kézműveskedünk, mézeskalácsot díszítünk. Tavaly elmaradtak a koncertjeink ebben az időszakban, de idén szerencsére úgy tűnik, hogy azért talán elég sok helyre eljutunk személyesen is, sőt december 12-én a hagyományok szerint dupla karácsonyváró koncertet tartunk a MOM Kultban.”

 

 

 

A koncertre és a karácsonyra azonban már december 1-től lehet hangolódni. Egy különleges online adventi kalendárium lapozható fel, amiben ezúttal nem csokoládé, hanem dal, vers, mese lapul majd, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar előadásában. Felcsendülnek nagyszerű karácsonyi dalok, és meghallgathatunk sok kedves karácsonyi hangulatú mesét, verset is. Az adventi kalendárium napi epizódjait a Mosoly x eMAG Köszönet Program oldalán lehet megtekinteni.

 

„Immár második éve stratégiai partnerként segíti terápiás munkánkat az eMAG Magyarország, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb online kereskedelmi áruháza, ezen a példaértékű módon, hogy a vásárlói a megrendelés során kapnak arra is, hogy a Mosoly Alapítványt egyszerűen, egy kattintással támogathassák – kezdi Adorján Katalin, az alapítvány vezetője. – Ezt a bizalmat szeretnénk ezúton is megköszönni, így az év utolsó, sokak számára legszebb hónapjában ismét egy olyan eszközt választottunk, amelyet terápiánk során is sokat használunk, a súlyosan vagy tartósan beteg gyermekek pszichés állapotának segítésében. Zene és mese, ezt adjuk most decemberben a Köszönet Programban ajándékba, eddigi és jövőbeli támogatóinknak egyaránt.”

 

A karácsonyi várakozás időszaka különösen fontos azok számára, akik szívesen segítenek nemes ügyekben. Itt a támogatás egészen egyszerűen leadható, a kiválasztott termékek megvásárlásánál szabadon választott támogatási összeggel is növelhető a kosárérték. „Boldog és büszke vagyok, hogy a dalainkkal és a produkciónkkal mi is részesei lehetünk a Köszönet Programnak – mondja Farkasházi Réka. – Bennünk az igazi karácsony csak szebb és ragyogóbb lesz, ha adni tudunk és ha gondolunk és figyelünk másokra is.  És arra is, hogy az ünnepek mellett a hétköznapokra is jusson elég figyelem és szeretet.”

Megosztás