2024. április 29.

A megnövekedett kereslet miatt bővíti rácalmási üzemét a Hankook

A vállalat eddig 880 millió eurót ruházott be a magyarországi üzembe, amely mostanáig 120 millió gumiabroncsot gyártott. Az új létesítmény 2020 közepén indulhat évente 550 ezer darabos kapacitással.

Még az idén megkezdődik a Hankook magyarországi gyárának negyedik, 89 milliárd forint értékű fejlesztési üteme. A beruházással 150 - magas hozzáadott értéket előállító - munkahely jön létre. Az állam 2,97 milliárd forinttal támogatja a fejlesztést. A vállalat jelenleg is rendkívül széles belföldi beszállítói hálózatot működtet, itt gyártott termékeinek kiváló minőségét pedig az is igazolja, hogy 98 százalékukat külföldön értékesítik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Hankook a teherautó- és buszabroncsokat 2020-tól nem a Távol-Keletről fogja Európába szállítani, hanem a megemelt kapacitású magyarországi üzemből. A gyár jelenleg közel 3300 embernek ad munkát - írta az MTI.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire európai igazgatója ismertette, hogy a vállalat eddig 880 millió eurót ruházott be a magyarországi üzembe, amely mostanáig 120 millió gumiabroncsot gyártott. Az itteni termelés jelentős mértékben erősítette a Hankook piaci pozícióit Európában és a legjelentősebb autógyárakat - például az Audit, az Opelt, a BMW-t, a Fiatot, a Fordot, a Seatot, a Skodát, Porschét vagy a Volkswagent - látja el gumiabroncsokkal. Hozzátette, hogy a Hankook megerősítette pozícióit a teherautók és buszok számára készülő gumiabroncsok piacán is. A magyarországi üzem bővítését a növekvő kereslet indokolta.

Az új létesítmény 2020 júniusának közepén indulhat évente 550 ezer darabos kapacitással. Az igazgató mérföldkőnek nevezte a Hankook történetében a magyarországi üzem bővítését és üdvözölte, hogy az itt készült abroncsok a világ minden részére eljutnak.

A rácalmási üzem 2007 júniusában kezdte meg a termelést a Hankook egyetlen európai gyáregységként. A beruházás első és második üteme összesen 540 millió, a 2015 tavaszán befejeződött harmadik ütem 313 millió euróba került. A gyár évente 19 millió gumiabroncsot állít elő. A Hankook a 7. legnagyobb abroncsgyártó a világon, 180 országban értékesíti a termékeit és 22 ezer embert foglalkoztat.

Megosztás