2024. április 28.

Kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat Etyek és a Velencei-tó környéke

Szeretnék a fővárosba érkező turistákat legalább egy-egy napra kicsábítani a térségbe.

A Pannónia szíve fejlesztési program révén Etyek és a Velencei-tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat - mondta Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos kedden Etyeken, sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy eddig több mint 3 milliárd forintból fejlesztették a térséget, amelyből többek között közel 40 kilométer kerékpárút valósult meg, megépült Etyeken a Magyarországi Kitelepítettek Emlékháza, valamint a településen négy borászati központot is felújítottak. Hozzátette, hogy több mint száz fejlesztési elképzelést rögzítettek a fejlesztési programban, amelynek Etyek a központja.

A miniszterelnöki biztos kitért arra is, hogy a program megvalósításában számos intézmény vesz részt, kezdve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, amellyel közösen sikerülhet a térséget a Velencei-tó bevonásával kiemelt turisztikai területté minősíteni – írta az MTI.

Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója kiemelte: Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint a duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010 óta. Hozzátette, hogy a növekedés mértéke az országos átlagot is meghaladta, a szállásokból származó árbevétel 4,5 milliárd forint volt.

Kitért arra is, hogy Tessely Zoltánnal közösen készítették el az előterjesztést, hogy a budapesti agglomerációs gyűrűt kiemelt turisztikai fejlesztésű térséggé lehessen nyilvánítani, amelyben több megyei település is helyet kap. Hozzátette, szeretnék a Budapestre érkező turistákat legalább egy-egy napra kicsábítani a térségbe.

Az agglomerációs gyűrűnek egy része lesz Etyek és környéke a Velencei-tóval, mint kiemelt turisztikai fejlesztési térség, amelyre az állam 30 milliárd forint értékben biztosít majd forrásokat.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.