2024. szeptember 21.

A Fidesz-KDNP állított elsőként minden választókerületben jelöltet

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint kedd délelőttig több mint 400 jelöltet jelentettek be.

Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Utolsóként a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületből (Hajdúszoboszló) rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot.

A második legtöbb, 37 nyilvántartásba vett jelöltje az MSZP-Párbeszéd szövetségnek van. A Jobbiknak és az LMP-nek 20-20 hivatalos jelöltje van – írta az MTI.

A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig több mint 400 jelöltet jelentettek be.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, az MSZP-Párbeszéd közös listáját. Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját a Demokratikus Koalíció is. Az országos listák bejelentésének határideje március 6. 16 óra.

Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 5-én 16 óráig összegyűjtenek 500 érvényes ajánlást.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.