2024. május 20.
A korrupció felszámolásával jut pénz az iskoláknak és az egészségügynek is

A korrupció felszámolásával jut pénz az iskoláknak és az egészségügynek is

Néhány szavazaton is múlhat, hogy ki nyer a Dunaújváros-központú választókerületben.

Folyamatosan csökkenő különbség mellett már csak 4 százalékkal vezetett a Fidesz jelöltje, Galambos Dénes a Jobbik színeiben induló Pintér Tamás előtt a Dunaújváros-központú választókerületben a legutóbbi közvéleménykutatás szerint.

Dunaújvárosban a Fidesz súlyos ügyek miatt kényszerült magyarázkodásra az elmúlt években. A közvilágítási botrányon kívül, egy fideszes önkormányzati képviselőt azzal vádolnak, hogy segédkezett egy gyilkosságnál.

Elolvadó Fidesz-előny Dunaújvárosban, a Jobbik jelöltje nagyot erősödött

Az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók között Dr. Galambos Dénes (Fidesz-KDNP) és Pintér Tamás (Jobbik) támogatottságában mindössze 4 százalékpont a különbség. Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Mezei Zsoltra a pártválasztók 19%-a szavazna. Az LMP jelöltje, Illésy István 4, Kasza Róbert a Momentum színeiben 2%-on áll - derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb kutatásából.

 

Az utcai lámpák korszerűsítésével Dunaújvárosban nem a kormányfő vejének korábbi cégét az Eliost, hanem a Rosettum Kft.-t bízták meg. Az OLAF ebben az ügyben is vizsgálódott, és továbbra sem tudni, hogy az unió csalás elleni hivatala végül visszafizetteti-e majd a dunaújvárosiakkal a 218 millió forintos uniós támogatást.

A botrányos közvilágítási tendereztetés eredménye, hogy balesetveszélyessé vált az éjszakai közlekedés a városban, a beígért megtakarítás sem valósult meg, az áramfogyasztás nem csökkent, a mutyizás miatt. Amiatt pedig, amit az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala feltárt, hatalmas anyagi kár is érte az itt élő embereket - erről is beszélt az Alfahírnek adott interjújában Pintér Tamás.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje aggódik a város legnagyobb munkaadója, a Dunaferr jövője miatt is. Úgy vélekedett: „a Vasmű dolgozóit – éppúgy, ahogy a dunaújvárosi és a környékbeli multiknál dolgozókat – az elmúlt évek kormányai magukra hagyták.”

A jobbikos politikus hozzátette, kormányra kerülve, állami beavatkozással, vagyis nagyobb támogatással magasabb béreket szeretnének az ott dolgozók számára biztosítani, ami gátat szabhat a munkavállalók elvándorlásának és a szakemberhiánynak. Pintér szerint ezzel szeretnék garantálni a Dunaferr biztonságos működését a jelenlegi és jövőbeni munkaerő-piaci körülmények között.

Beszélt arról is, hogy bár az elmúlt időszakban fideszes képviselője volt a térségnek, Galambos Dénes mégsem szólalt fel a helyi problémák miatt. A jobbikos jelölt ennek okaként azt jelölte meg, hogy a kormánypárti politikus nem tudta, hogy milyen gondokkal küzdenek az itt élők, hiszen nem beszélget az emberekkel. A fideszes képviselő a helyiek számára sem volt elérhető.

A jobbikos jelölt legfontosabb feladatának a korrupció felszámolását jelölte meg interjújában. Úgy vélekedett, ez a kulcsa annak, hogy mindenre jusson pénz, amire kell. Azt mondta: nem lesz olyan iskola, ahol a gyerekek kabátban ülnek a tanteremben, nem lesz olyan járda, vagy közút, amit éveken át ígérgetnek, de nem újítanak fel. Nem lesz olyan uniós forrás, ami a becsületesen dolgozó kis- és középvállalkozások helyett Mészáros Lőrinc zsebébe vándorol.

A Jobbik képviselőjelöltje hozzátette, a dunaújvárosiak megérdemlik a jobb egészségügyet, azt, hogy csökkenjenek a várólisták, azt, hogy minden településen legyen háziorvos. Ahogy azt is megérdemlik, hogy világos legyen a közterületeken, ne történjen több baleset, és hogy tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.