2024. szeptember 21.
A nép hangja: Nem kellenek stadionok, míg omladoznak a kórházaink

A nép hangja: Nem kellenek stadionok, míg omladoznak a kórházaink

A magas munkanélküliséget, a felesleges stadionépítéseket emlegették problémaként Fejér megyében, a Sárbogárd központú választókerületben.

A választókerületben a Fidesz ismét Varga Gábort indítja. A kireszavazzunk.hu felmérése szerint a kormánypárti jelölt legerősebb kihívója a Jobbik jelöltje, Árgyelán János. 

Sokan kénytelenek közmunkából élni, míg akinek van munkája, annak akár napi két órát is utazással kell töltenie, hogy eljusson lakóhelyéről Dunaújvárosba, Székesfehérvárra, Siófokra és onnan vissza, mivel a kisebb településeken szinte egyáltalán nincsenek munkahelyek - panaszolták a térségben élők a Frontvonal című műsorban, a Hír TV riporterének.

Enyingen nincs munka, emiatt sokan ingáznak vagy inkább külföldre vándorolnak – hangzott el, más pedig az alig 80 ezres nyugdíja miatt panaszkodott.

A DK jelöltje, Szilveszterné Nyúli Júlia azt kifogásolta, hogy aránytalanul használták fel megyén belül is a fejlesztési pénzeket, és a déli területek mindössze ötödét kapták meg az ideérkező forrásoknak. Az új munkahelyek létrehozása mellett a háziorvosi hálózat megerősítését emelte ki az országgyűlési képviselőjelölt. Utóbbi kapcsán elmondta, előfordult, hogy egy kistelepülés lakóinak hatvan kilométert kellett utaznia, hogy ellátáshoz jussanak. Szerinte az egészségügyben dolgozók esetében jelentős béremelésre lenne szükség. 

Fontossági sorrendet kellett volna felállítani - nyilatkozta egy fiatal férfi. A szociális háló, oktatás, egészségügy fejlesztését szerinte nem előzhette volna meg a stadionok építése. Hozzátette: nem kellenek addig stadionok, míg omladoznak a kórházaink.

Egy idősebb férfi amiatt panaszkodott, hogy rengeteg embert dugnak el a közmunka világába, olyanokat, akik egészségügyi állapotuk és a foglalkoztatás helyzete miatt nem jutnak megfelelő álláshoz.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Árgyelán János szerint a stadionépítések, egyéb presztízsberuházások helyett a kis- és középvállalkozások támogatására kellett volna költeni, hogy azok helyben új munkahelyeket tudjanak teremteni. A jobbikos politikus szerint bár javult a helyzet, még mindig bőven akadt tennivaló a közbiztonság területén is. Árgyelán elmondta, elsősorban onnan érkeznek hozzá lakossági panaszok, ahol nincs állandó rendőri jelenlét. Az ellenzéki párt jelöltje szerint az M8-as autópálya megépítésére nagy szükség lenne, mert az infrastruktúra fejlesztése elősegíti a vállalkozások letelepedését és a foglalkoztatás bővítését.

A teljes adás itt tekinthető meg:

 

 

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.