2024. szeptember 21.

A természetvédelemre hívja fel a verseny a gyerekek figyelmét

Az országos verseny első körös területi fordulóira március 5-ig jelentkezhetnek az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóiból álló háromfős csapatok.

A madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Az 25. alkalommal meghirdetett megmérettetés célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő felső tagozatos tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szívesen összemérnék az ország más részein élő diákokkal – tájékoztatta az MME szerdán az MTI-t.

A madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, amelyet minden év május 10-én ünnepelnek. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen a fiatalok figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első madarak és fák napját 1902-ben a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte.

Az országos verseny első körös területi fordulóira az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóiból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek március 5-ig. A területi forduló időpontja március 23. A területi fordulón iskolánként maximum két csapat vehet részt, egy iskolából csak egy területi helyszínre lehet jelentkezni. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok továbbjutnak az országos döntőbe, amelyet Kecskeméten a Természet Házában rendeznek május 11-én. A versenyen történő részvétel ingyenes.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.