2024. szeptember 21.

Az Együtt is kész az együttműködésre

A párt több választókerületben is visszalépett az LMP és az MSZP javára, most azt várják, hogy ezek a visszalépések kölcsönössé váljanak.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja országos listát állít az április 8-i választáson. Az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak - közölte Szigetvári Viktor, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy még nem véglegesek az adatok, de 15 megyében közel 50 egyéni jelöltet állítanak majd. A miniszterelnök-jelölt szerint várakozáson felül jól sikerült az aláírásgyűjtésük és képesek voltak bebizonyítani, hogy pártjuk országos szervezettel és hálózattal rendelkezik – írta az MTI.

Az Együtt úgy látja, hogy áprilisban az egyéni választókerületekben lehet leváltani az „Orbán-rezsimet” - mondta a pártelnök, aki szerint ezért az a felelős magatartás, ha az ellenzék olyan egyéni jelölteket állít, akik választókerületükben képesek legyőzni a Fideszt.

Az Együtt hisz abban, hogy „Hódmezővásárhely példáját mindenkinek értenie kell” - fogalmazott a politikus, közölve: emiatt több választókerületben is visszaléptek az LMP és az MSZP javára, most azt várják, hogy ezek a visszalépések váljanak kölcsönössé. Hozzátette, a Jobbikkal nem készülnek együttműködésre.

Szigetvári Viktor egy kérdésre válaszolva elmondta: jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre.

A pártelnök Juhász Péter is azt hangsúlyozta, hogy ha minden választókerületben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesszel, akkor leváltják a kormánypártot. Történelmi bűn lenne, ha az ellenzéki pártok kihagynák a lehetőséget – tette hozzá.

Más témában feltett kérdésre válaszolva Szigetvári Viktor azt mondta, hogy szükségtelennek tartja a határkerítést, miniszterelnökként megszüntetné a tranzitzónát, uniós keretek között erősítené meg a határvédelmet és bevezetné a betelepítési kvótát.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.