2024. szeptember 21.

Bővítik a Ciszterci Szent István Gimnáziumot

A ciszterci intézmény bővítésével egy időben más iskolák fejlesztése is megkezdődik Székesfehérváron.

A Ciszterci Szent István Gimnázium 2,6 milliárd forintos állami támogatásból új épületszárnnyal és tornacsarnokkal bővül, az ünnepélyes alapkőletétel szerdán volt Székesfehérváron. Orosz Ágoston igazgató jelezte, az új épületrészre a megnövekedett létszám és a plusz testnevelésórák miatt van szükség. Az MTI kérdésére elmondta: a támogatásnak köszönhetően nemcsak a tornacsarnok és a kétszintes, tíz tantermet magában foglaló épületszárny épül meg, hanem a régi épületben modernizálják a tantermeket, továbbá informatikai és nyelvi labort is kialakítanak. A tervek szerint a beruházás 2020-ra készül el - írta az MTI.

A ciszterci intézmény fejlesztésével egy időben megkezdődik a Vasvári Pál Gimnázium új épületének építése, valamint a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium épületeinek teljes felújítása. Dolgoznak a Teleki Blanka Gimnázium teljes felújításának előkészítésén is.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.