2024. május 20.
Dél-Fejér hatékony képviseletet érdemelne

Dél-Fejér hatékony képviseletet érdemelne

Óriási a szakadék Fejér megye különböző térségei között. Felcsút és Székesfehérvár dinamikusan fejlődött, míg a megye déli része leszakadó térségnek számít.

Az uniós források sem hoztak javulást és jelenleg nagyobb a különbség a megyeszékhely és Dél-Fejér között, mint az elmúlt húsz évben bármikor - erről is beszélt az Alfahírnek adott interjújában Árgyelán János.

Mint rávilágított, elkerülik a térséget a munkalehetőséget kínáló cégek, ezért sok embernek napi több órás ingázással jár, hogy eljusson Igar, Sárbogárd és Cece térségéből a megyeszékhelyen lévő munkahelyére és onnan vissza. A mikro kis- és középvállalkozások sem tudtak megerősödni.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette, a választókerületben nincsen kórház, az itt élő betegeknek a dunaújvárosi vagy a székesfehérvári kórházakba kell menniük, ahol több hetes, hónapos várakozás után juthatnak be szakellátásra. Dél-Fejér megyében egyre súlyosabb problémákat okoz a háziorvosok hiánya, valamint az, hogy a még praktizáló orvosok nyugdíjasok, vagy a nyugdíjkorhatárhoz közelítenek. 2017-ben 17 tartósan betöltetlen háziorvosi praxis volt a térségben.

Árgyelán János szerint az infrastrukturális fejlesztés elengedhetetlen, a gazdasági fejlődés alapfeltétele, hogy az utak rendben legyenek. De a vasútfejlesztés, és a buszjáratok bővítésére is szükség van, hogy a legtávolabbi települések lakói is ugyanolyan eséllyel tudjanak érvényesülni, mint a Székesfehérvár közelében élők. El kell kezdeni az Enying-Sárbogárd-Dunaújváros vonalon az M8-as autópálya építését is – szögezte le.

Az elmúlt négy évben Varga Gábornak kellett volna a térségben élők problémáit képviselni a parlamentben. A fideszes politikus, mindössze három napot tartott alkalmasnak arra, hogy szót kérjen az Országgyűlésben és akkor sem Dél-Fejér gondjairól beszélt – hívta fel a figyelmet Árgyelán.

 „Amellett, hogy igen gyenge teljesítmény nyújtott a parlamentben, Varga Gábornak több botrányos ügye is van, ezek jelenleg is felderítés alatt állnak, és családja körében is nyomozást folytat az ügyészség. Olyan pályázati pénzek kerültek a családja érdekeltségeibe, amelyek minimum kérdésesek” – fogalmazott a Jobbik jelöltje.

A kireszavazzunk.hu oldalon elérhető közvéleménykutatás szerint Árgyelán János a kormánypárti jelölt egyetlen esélyes kihívója. 

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.