Egyetemi kisvárost alakítanak ki a Budai úton | Hello
2024. szeptember 21.

Egyetemi kisvárost alakítanak ki a Budai úton

Elkezdődött a Corvinus új épületének teljes felújítása Budai úton. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai felújításon esik át, stílusa azonban nem változik.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására.

A régi laktanyaépület teljes restaurációja a tervek szerint 2019 májusára készül el. Az előadótermek, oktatótermek, szemináriumi termek, konzultációs szobák, számítógépes oktatószobák és laborok mellett egy modern könyvtár is lesz az új épületben, a területen pedig hamarosan olyan egyetemi kisváros alakul ki sportcsarnokkal és a századelő hangulatát idéző épületekkel, árnyas fák alatti zöld közösségi terekkel, mint amit az amerikai filmekben látunk – írta a szekesfehervar.hu.

A rekonstrukcióhoz a város is hozzájárul: a Széphő Zrt. kiépíti a távhővezetéket az épületig, a Zrínyi utcában új szennyvíz és csapadékvíz csatorna épül, valamint a zöldfelület fejlesztését és a parkolási lehetőségek kialakítását is segíti Székesfehérvár. Mészáros Attila alpolgármester a környéken élők megértését és türelmét kérte az építkezés ideje alatt, hozzátéve, hogy a munkálatok után sokkal szebb és élhetőbb lesz a környék.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.