2024. szeptember 21.

Elektromos autó töltőket telepít Székesfehérvár

A város képviselő-testülete pénteki ülésén több fejlesztés elindításáról döntött.

Tizenkettő elektromos töltőoszlop telepítéséről a város több pontján, a Nagy Sándor Városi Idősotthoni Program elindításáról, rendezvények támogatásáról és Csitáry G. Emil emléktáblájának elhelyezéséről is döntött péntek reggeli ülésén Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése. A testület kiválasztotta a Kégl György utca felújításának a kivitelezőjét, és döntöttek arról, hogy a Sóstón is kezdődhetnek állami forrásból az út és járdafelújítások.

Emellett a gyermekjóléti szolgálat fejlesztéséről is döntött a város képviselő-testülete. A Család- és Gyermekjóléti Központ tíz olyan szakembert foglalkoztathat a jövőben, akik az iskolákban segítik a pedagógusokat abban, hogy a gyerekeket esetlegesen érő lelki és testi sérülésektől megóvják.

A 12 elektromos autó töltőből tizenegy gyorstöltő, egy pedig villámtöltő lesz. Az e-Mobil Kft. a Mátyás király körúton, a Gyümölcs utcában, a Honvéd utcában, az Erzsébet úton, a Seregélyesi úton, a Jankovics utcában és a Sütő utcában telepít töltőket, az E.ON pedig a Gáz utcában az ARÉV Sportcsarnoknál, a Királykút lakótelepen, a József Attila utcában, az Ybl lakótelepen és a Rác utcai parkolóban létesít töltőoszlopokat – írta a szekesfehervar.hu.

A Polgármesteri Hivatal szakirodájának javaslata szerint a jövőben az Iparcikk piacon, a Jancsár utca 1. mellett, a Béke téren, a Ligetsor-Bregyó köz sarkán, a Köfémen a Coop mögött, a József Attila utca 2. mögötti parkolóban, a Jégcsarnoknál a Raktár utcában, a Huszár utcában, a Széna tér Király sor sarkán és a Koch László utcában létesülhet töltőoszlop.

Két közbeszerzési eljárás is lezárult: az egyik a Kégl György utca felújítását tartalmazza a közművek teljes rekonstrukciójával együtt, a másik pedig a Sóstó környéki utcákat érinti. Ez utóbbi, közel egymilliárd forintos állami támogatásból történő útfejlesztés és –felújítás a következő hónapokban valósul meg. A Kégl György utcában a munkálatok a mintegy egy hónap múlva esedékes szerződés-aláírás után kezdődhetnek, és 4-5 hónapot vesznek majd igénybe.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.