2024. szeptember 21.

Fontos határidő jön csütörtökön a középiskolásoknak

Február 15-ig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra és a felsőoktatási intézményekbe.

2018-ban a tavaszi érettségivizsga-időszak május 4-től június 29-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 4-28. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 7-14. között lesznek, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 18-tól 29-ig tart.

Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek.

A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető e-felvételiben.

Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal az MTI tájékoztatása szerint.

 

 

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.