2024. szeptember 21.

Fontos határidő jön hétfőn az általános iskolásoknak!

Február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait: a tanulói adatlapot és a jelentkezési lapokat az általános iskolájuk tölti ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az Oktatási Hivatal honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírás után el kell juttatni a kiválasztott középiskolákba és az Oktatási Hivatalba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el – hívják fel a figyelmet.

Az Oktatási Hivatal több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és könnyebben dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkezzenek.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.