2024. szeptember 21.
Heller Ágnes szerint a baloldalnak kellene visszalépni a Jobbik javára

Heller Ágnes szerint a baloldalnak kellene visszalépni a Jobbik javára

A Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes kijelentette, a baloldali pártok jelöltjeinek kell visszalépniük a jobbikos javára a kormányváltás érdekében, ugyanis a Jobbik hívei inkább a Fideszre ikszelnek, ha jelöltjük a baloldal javára lépne vissza.

A neves filozófus szerint a baloldali szavazók egyharmada, de akár hetven százaléka is átszavaz a Jobbikra, aki pedig nem, az sem voksol a Fideszre. Az egyetlen teljes körű választókerületi országos kutatás is alátámasztja ezt a véleményt. A kireszavazzunk.hu adatai alapján a vidéki választókerületek szinte mindegyikében már a Jobbik a legerősebb ellenzéki erő.

A Hír Tv Egyenesen című műsorában Heller Ágnes, liberális filozófus a Jobbik jelöltjeinek támogatását vázolta fel a legeredményesebb kormányváltó forgatókönyvként.

Heller Ágnes már ősszel azt mondta, tragédia lenne az országnak, ha újabb négy évig maradna a Fidesz, márpedig erre nagy esély van, ha kettőnél több ellenzéki lista lesz.

Bár a médiában továbbra is erős a baloldal, jelenleg leginkább az identitását keresi, és a baloldali pártok sokkal inkább egymás legyőzésével vannak elfoglalva, mintsem a kormány leváltásával.

Ráadásul ma már az is kezd egyértelművé válni, hogy számos politikusán keresztül – ahogyan arra a párt korábbi kormányfőjelöltje, Botka László is rámutatott - az MSZP gyakorlatilag a Fidesz érdekeltségévé vált.

Ennek alapján sokak szerint még jót is tenne a baloldalnak, ha meg tudna tisztulni mind ideológiailag, mind a vezetőit és személyi állományát tekintve. Eközben a Jobbik a baloldali szavazók számára is elfogadható és reális programot állított fel, és egyértelműen a kormányváltást tűzte ki célul. Friss kutatások alapján a Jobbik országosan kétszer olyan erős, mint az MSZP-P a biztos szavazók arányában és két és félszer erősebb, mint a DK.

Érdemes megjegyezni, hogy több friss kutatás is azt mutatta ki, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében a baloldali szavazók nagyobb arányban szavaznának át a Jobbik jelöltjére, mint a jobbikosok a baloldal jelöltjére – ez alátámasztja a Heller Ágnes által felvázolt átszavazási irány létjogosultságát.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.