2024. szeptember 21.

Húsvét után is folytatódnak a felújítások Székesfehérváron

Városszerte parkolókat építenek, utakat és járdákat újítanak fel a megyeszékhelyen.

Húsvét után kezdődnek a járdafelújítások és építések a Felsővárosban az Orgona, a Hajnal és az Agyag utcákban. Ez a nagy beruházás három utcát is érint az ONCSA telepen - mondta Földi Zoltán, a Felsőváros önkormányzati képviselője. Az Orgona utcában, a Hajnal utcában a régi töredezett járdát bontják fel és készítenek újat, az Agyag utcában pedig a Szent Flórián körút felőli oldalon térköves burkolattal új másfél méter széles járda épül. A három utcában összesen több mint 1,5 kilométer hosszú járda épül, a 2100 négyzetméternyi új járdaburkolat építése mintegy 60 millió forintba kerül - írta a szekesfehervar.hu.

Az új járdákon babakocsival is kényelmesen el lehet majd férni, ehhez viszont néhány helyen fás szárú növényeket kell kivágni, amelynek pótlásáról az építkezés után gondoskodnak majd – ígérik.

Parkolóépítés zajlik a Hübner András utca, Kodolányi János utca kereszteződésénél, a Rác utca végén a 11. számnál is dolgoznak a parkoló kivitelezésén. A Kígyó utca 8-12. előtt a parkoló felújítása már elkészült, kedden a járdát aszfaltozzák már. A Kaszap István utcában a héten aszfaltoznak már, hétfőn húzták az aszfaltot az Adonyi utca zsákutca szakaszán is. A Tolnai utca teljes hosszúságában is elkezdődött a járda felújítása, itt is aszfaltoznak már a héten szerdán vagy csütörtökön, és hamarosan elkezdődik a Jancsár köz útburkolatának teljes felújítása. Végéhez közeledik a Kálvin János téren a parkolóépítés, a Köfém lakótelepi járdák kivitelezése Húsvét után következik.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.