2024. szeptember 21.

Idén az erkélyek és ablakok díszítésére is lehet pályázni

Intézmények, társasházak és családi házak pályázhatnak idén is virágokra és növényekre Székesfehérváron. Az önkormányzat jó minőségű komposztot biztosít az ültetéshez.

Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja, a kulturált, és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házak lakói is. A rendelkezésre álló keretösszeg 10 millió forint.

A pályázat iránt egyre nagyobb az érdeklődés, eddig minden évben felülmúlta a pályázók száma az előző évit.

A növényeket idén személyesen lehet majd átvenni a Bregyó Sportcentrum területén és virágföld helyett idén nagyon jó minőségű komposztra pályázhatnak a fehérváriak. A komposzt Székesfehérváron készül a Depónia által összegyűjtött zöldhulladékból, a Városgondnokság a fenntartható fejlődés miatt tért át erre a módszerre. Újdonság továbbá, hogy idén az ablakok és erkélyek díszítésére is pályázhatnak a társasházi és a családi házakban lakók.

A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezésének sorrendjét, hogy a város melyik területét érinti a pályázat, és hogy a pályázó mit kíván ültetni. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50 ezer forint, családi házas ingatlanok előtti közterületre maximum 20 ezer forint, társasházak és családi házak ablakaiba és erkélyeire maximum 5 ezer forint értékben kaphatnak a pályázók növényt, komposztot, fűmagot - írta honlapján Székesfehérvár önkormányzata.

Tavasszal, május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot, míg ősszel, október 13-ig árvácskákat és virághagymákat vehetnek át a pályázók.

A pályázatokat 2018. március 9-től április 13-ig lehet benyújtani.

A pályázatról további információ itt olvasható.

A pályázati kiírás és a pályázati nyomtatvány itt érhető el.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.