2024. szeptember 21.

Idén sem vesz fel hitelt Fehérvár

Székesfehérvár önkormányzata elfogadta a 2018-as költségvetést. 38,6 milliárd forintot költ a város fejlesztésekre, a melynek közel 70 százaléka állami, 10 százaléka uniós forrás.

16 igen, 3 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el a város 2018. évi költségvetését Székesfehérvár Közgyűlése. Több mint 70 milliárdos a költségvetési főösszege Fehérvárnak, ami soha nem volt még ilyen magas. A költségvetési forrás elegendő ahhoz, hogy Fehérvár tovább fejlődjön és a stabil és biztonságos növekedését is garantálni lehessen – hangzott el a csütörtöki közgyűlésen. A büdzsé 3 milliárd forintos tartalékkal indul, ami év közben közel 5 milliárd forintra emelkedik. Adósságállománya nincs és folyószámla hitele sem lesz a városnak.

Az önkormányzati intézményeknél és cégeknél az idei évi béremelés meghaladja az egymilliárd forintot, 38,6 milliárd forintot költ a város fejlesztésekre melynek közel 70 százaléka kormányzati, 10 százaléka uniós forrás, a többi pedig saját erő. Az ülés elején a testület megválasztotta a Választási Bizottság tagjait, akik le is tették esküjüket – tájékoztatott a szekesfehervar.hu.

Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális intézményekre, valamint a Kégl György Városi Egészségügyi Programra összesen 2,8 milliárd forint, az oktatási szférára 3,9 milliárd forint, míg a kultúrára 2,7 milliárd forint szerepel a költségvetésben. 2018-ban sem vesz fel hitelt a város, és nem lesz adóemelés sem, továbbá fehérvári magánszemélynek továbbra sem kell semmilyen helyi adót fizetnie. Valamennyi szakszervezet és érdekképviselet is támogatta a költségvetést.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.