2024. szeptember 21.

Jövő év május 26-án választhatunk európai parlamenti képviselőket

Az európai uniós tagországok lakói ötévente határoznak arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben.

A következő európai parlamenti választásokat 2019. május 23-26. között fogják megtartani - döntött kedden az uniós tagállami kormányok képviselőit tömörítő tanács. A hivatalos jóváhagyásra június végéig kerül sor.

Az európai uniós tagországok lakói ötévente határoznak arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben, az Európai Unió egyetlen közvetlenül választott intézményében – írta az MTI.

A választást a kijelölt időpontok között bonyolítják le az Európai Unióban, az egyes tagországok azonban szabadon dönthettek arról, hogy ezen belül melyik napon. Mivel a hatályos törvények szerint Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, így a magyarországi voksolás minden bizonnyal jövő év május 26-án lesz.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.