2024. szeptember 21.

Leülne tárgyalni a Jobbikkal az MSZP-Párbeszéd

A párt már egyeztet az LMP-vel, ők azonban ahhoz kötik magukat, hogy a Jobbikkal is legyen megállapodás.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyitott az egyeztetésekre az ellenzéki együttműködésről, akár a Jobbikkal is leülnének tárgyalni, ám úgy látja, ehhez a Jobbiknak kellene változtatnia az álláspontján.

Karácsony Gergely az MSZP Facebook-oldalán közvetített online fogadóóráján hétfőn az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva kiemelte, a Közös Ország Mozgalom felmérésein az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei voltak a legesélyesebb kihívók. Ezzel együtt is érdekeltek abban, hogy világos legyen, melyik jelölt hozhatja el a mandátumot - mondta.

Hangsúlyozta: az LMP-vel elkezdték az egyeztetéseket, ezek „viszonylag biztatóan alakulnak”. Az LMP ahhoz köti magát, hogy a Jobbikkal is legyen megállapodás - közölte, hozzátéve: úgy gondolja, olyan párttal nem lehet megállapodni, amelyik nem akar.

„Én nem várnék senki másra, állapodjunk meg, jelentsük ezt be akár március 15-én” - fogalmazott. Az emberek a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredménye után teljes joggal azt várják, hogy az ellenzéki pártok képesek legyenek megállapodni, és ha ez nem sikerül, „elverik a port” azon, aki erre képtelennek tűnik - tette hozzá.

Karácsony Gergely jelezte: bárkivel, így a Jobbikkal is leülne tárgyalni, a kampányfinisben már mindent érdemes megtenni azért, hogy beszélgessenek, de a Jobbik minden csatornán azt kommunikálja, hogy szóba se áll velük – írta az MTI.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.