2024. szeptember 21.

MASZSZ: minél többen menjenek el szavazni

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a választás előtt egyik párttal sem köt együttműködési megállapodást, de a munkavállalók helyzetét érintő konkrét ügyekben kész egyeztetni.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a parlamenti választás előtt egyetlen politikai párttal sem köt együttműködési megállapodást és a jelöltállítási folyamatba sem kíván semmilyen módon beavatkozni - ezt erősítette meg a konföderáció szövetségi tanácsa a testület csütörtöki ülésén. Az érdekképviselet kibocsátott egy Fehér könyvet, amiben megfogalmazta azokat a javaslatokat, amelyek teljesítését valamennyi kormányozni kívánó párttól elvárja. A közlemény szerint erről minden politikai erővel készek egyeztetni, amely erre igényt tart, de csak a munkavállalók helyzetét érintő konkrét ügyekben – közölték az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a MASZSZ a választási kampányban semmilyen szerepet nem vállal, tagjait és szimpatizánsait is mindössze arra szólítja fel, hogy minél többen éljenek állampolgári jogukkal, hiszen az emberek négyévente így szólhatnak bele érdemben az ország ügyeibe. A konföderáció azt kéri, mindenki a legjobb lelkiismerete szerint döntsön arról, hogy melyik egyéni jelölt és pártlista mellé teszi be az ikszet.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.