2024. szeptember 21.
Minden szavazat számít majd, 40-40 százalékon a Jobbik és a Fidesz jelöltje

Minden szavazat számít majd, 40-40 százalékon a Jobbik és a Fidesz jelöltje

Beérte a kormánypártok jelöltjét, Móring József Attilát a Jobbik színeiben induló Steinmetz Ádám.

A jobbikos Steinmetz Ádám és a kormánypárti Móring József Attila is az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók 40-40 százalékának támogatására számíthat - derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb méréséből, amelyet a kireszavazzunk.hu oldalon tettek közzé.

Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Dr. Mészáros Géza Józsefre mindössze 15 százalék, az LMP indulójára 2 százalék szavazna. 

 
Négy évvel ezelőtt Móring József Attila 47,5 százalékkal nyerte meg az egyéni mandátumot a baloldali összefogás, illetve a Jobbik jelöltje előtt. Utóbbiak nagyjából hasonló számú voksot szereztek.

A pártok versenyében is kiélezett a küzdelem. A választókerület teljes népessége körében a Fidesz-KDNP mindössze 3 százalékponttal vezet a Jobbik előtt. A kormánypártokra 26, míg utóbbira 23 százalék szavazna.

Az MSZP-P a teljes népességben mindössze 6, a DK 3%-on áll. Az LMP 1%-os támogatottsága megegyezik az Együtt és az MKKP támogatottságával.

A választókerületben a szavazásra jogosultak közel 24 százaléka szavazna, de jelenleg nem rendelkezik szilárd pártpreferenciával, míg 11 százalékuk szintén részt vesz a voksoláson, de titkolja preferenciáját.

 

 

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.