2024. szeptember 21.
Mit tegyünk, ha nem kaptuk meg a választási értesítőt?

Mit tegyünk, ha nem kaptuk meg a választási értesítőt?

Aki nem kapta meg február 19-ig a választási értesítőjét, vagy elveszíti azt, forduljon a lakóhelye szerint illetékes helyi polgármesteri hivatalban a jegyzőhöz.

A hét első felében minden magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár megkapja választási értesítőjét - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Az értesítőket február 9-én kezdték nyomtatni és február 12-én kezdték kézbesíteni. A posta február 19-én hétfőn vitte ki az utolsó értesítőket.

Ha a választópolgár nem kap értesítőt, vagy esetleg elveszíti azt, az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához, illetve annak vezetőjéhez, a helyi jegyzőhöz fordulhat.

Az NVI a névre szóló küldeményekben az országgyűlési választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza – írta az MTI.

A választópolgárok az értesítőn szereplő adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselőjelöltet.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.