2024. szeptember 21.

Momentum: 106 Márki-Zay Péterre van szükség

Fekete-Győr András szerint mindegy, hogy ki melyik ellenzéki párt tagja, ha ezek a pártok együtt tudnak működni.

A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében - jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie: legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára.

Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is rá tudja venni, hogy menjenek el szavazni. Hozzátette: minderről március 5-e után érdemes beszélni.

„Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni” - fogalmazott Fekete-Győr András. Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentum számára akár „a Jobbik is bevállalható-e a győzelem, változás érdekében?”, azt mondta: „persze”.

Szerinte a vasárnapi hódmezővásárhelyi választással bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető. A szekértábor-logikát félre kell tenni, „106 Márki-Zay Péterre van szükség”, akik ugyanúgy fel tudják rázni a különböző pártokkal szimpatizáló szavazókat.

A Momentum vasárnapig 30 ezer ajánlást gyűjtött össze, és összesen 64 ezerre van szükségük ahhoz, hogy mind a 106 választókerületben jelöltet állítsanak - írta az MTI.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.