2024. április 28.
Öt fehérvári diák szerzett dobogós helyet a Szakma Sztár Fesztiválon

Öt fehérvári diák szerzett dobogós helyet a Szakma Sztár Fesztiválon

A verseny célja a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése volt a szakmatanulás népszerűsítése révén.

A XI. Szakma Sztár Fesztiválon több mint 43 szakmában idén közel 300 tanuló versengett a legjobbnak járó elismerésért. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és az Árpád Szakgimnázium 6 diákja vett részt a döntőn, akik közül 5 dobogón végzett – írta a szekesfehervar.hu.

A verseny elődöntőit a területi kamarák szervezték és bonyolították le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlott. A verseny célja a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése volt a szakmatanulás népszerűsítése révén. Az esemény szlogenje szerint „a jó szakma felér egy diplomával”.

A Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, és a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulói az alábbi helyezéseket érték el:

 

Férfi szabó kategóriában:

Raffai Márk - I. helyezés (Árpád)

Lakatos Adrien - III. helyezés (Árpád)

 

Kárpitos kategóriában:

Koszorús Bianka - II. helyezés (Árpád)

 

Szárazépítő kategóriában:

Berta Gergő - II. helyezés (Vörösmarty)

 

Kőműves kategóriában:

Szűcs Gábor Péter - III. helyezés (Vörösmarty)

 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum versenyzője is kiválóan szerepelt: Földesi Bálint a festő, mázoló kategóriában indult.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.