2024. szeptember 21.
Politikai pedofília a megyénkben is?

Politikai pedofília a megyénkben is?

Ha egy politikus ajándékot osztogat a gyerekeknek, az azért nem számít kampánynak, mert óvodások nem szavazhatnak; a szülők és a tanárok azonban másként vélekednek, mint a politikusok.

Az EMMI Köznevelési Stratégiai Főosztályának 2017. december 22-én keltezett leirata hadüzenet az iskoláknak. A minisztérium arra kötelezi az oktatási-nevelési intézmények teljes körét, személyzetét és a diákokat (még akár az óvodásokat is), hogy vegyenek részt az Alaptörvény hatodik módosítása folyományaként 2016-ban beiktatott terrorveszély-helyzetre való felkészülés folyamatában, elősegítendő a feltételezett válság kezeléséből adódó katonai feladatok támogatását.

Amikor tavaly karácsony előtt kiderült, hogy az óvodáknak és iskoláknak a következő félévben Honvédelmi Intézkedési Tervet kell(ene) készíteniük, a Civil Közoktatási Platform arra kért minden intézményvezetőt, hogy ne kezdje el a HIT-tel kapcsolatos munkálatokat. Ettől csöppet sem jött zavarbaa Honvédelmi Miniszter, aki a közelmúltban egy újbudai óvodában "kampányolt" a helyi fideszes képviselő oldalán. A sajtónyilvános ünneplés apropója az óvoda választások előtti felújítása volt.

A köznevelésben részesülők azonban nem csak a fővárosban futhatnak bele a délutáni alvás és az uzsonna között politikusokba.  Simonka György fideszes képviselővel azért nem jártak olyan rosszul a a battonyai nemzetiségi és egyéb Békés megyei óvodákban, játékukban megzavart gyerekek, hiszen 'a bácsi' pólókat osztogatott. Méghozzá saját magát hirdető pólókat!

Az eset miatt az EGYÜTT az Orosházi Választási Bizottsághoz fordult, ami jól jelzi, hogy az óvodákban harc- és kampánykészültség van. Persze nem csak ezek a napvilágra kerülő ügyek jelzik, hogy a politikai véleményformálásnak nincs alsó korhatára. Az abcug.hu szerint "a kormány gyűlöletkampánya már a gyerekek mindennapjaiba is beférkőzött, elismétlik, amit a tévében hallottak Soros Györgyről, Brüsszelről vagy a migránsokról. Ezek a gyerekek sokszor azt se tudják, hogy pontosan miről is beszélnek, de ma már a migráns épp olyan szitokszónak számít, mint a cigány vagy a buzi..." Ahogy egy, a portálnak nyilatkozó tanárnő elmondta: ,,A fiatalok közbeszédében, gondolkodásában ez mély nyomot hagy. A kormány legitimálja a gyűlöletkeltést és a gyűlöletbeszédet, nincs az a kötelező hit- és erkölcstanóra, amely ezt kompenzálhatná.” 

Hasonló véleményen volt az RTL Klub híradójának nyilatkozó Somody Bernadette, az Eötvös Károly Intézet igazgatója is, aki elmondta, hogy a politikusnak az ilyen esetekben egyetlen célja van, a saját politikai népszerűségének növelése.

 

Óvodai kampányolás

Ön helyesli, hogy az óvodákat bárki is felhasználja kampány célokra?


  • 10.0%
    10.0%

  • 10.0%
    10.0%

  • 10.0%
    10.0%

  • 70.0%
    70.0%
Szavazatok száma: 10

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Jót tenni, jól

Hello Közélet

Jót tenni, jól

  • 2024.05.28

Jót tenni jól ma már nem olyan egyszerű, a CHERRISK biztosítási platform mégis ezt kísérli meg saját fejlesztésű eszköztárával.