2024. május 10.
Szakmákkal ismerkedhetnek pénteken a diákok

Szakmákkal ismerkedhetnek pénteken a diákok

Kilenc székesfehérvári intézményben várják a szakmát tanulni vágyó fiatalokat.

Április 13-án, pénteken ismét lesz Szakmák Éjszakája, amelyhez a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 10 tagintézménye - köztük 9 fehérvári - csatlakozik 77 programmal – írta a szekesfehervar.hu, amely a részletes programról is beszámol cikkében.

A Szakmák Éjszakáján nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem lehetséges életutakat is kínálnak a diákoknak, akik egy éjszaka alatt végigjárhatják a szakképző iskolákat. A diákok megnézhetik, melyik foglalkozás mit takar és végigjátszhatnak akár ezer pályát néhány óra alatt. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 10 tagintézménye csatlakozik a Szakmák Éjszakája sorozathoz. Székesfehérváron az Árpádban, a Deákban, a Bugátban, a Hunyadiban, az I. Istvánban, a Jákyban, a Széchenyiben, a Váciban és a Vörösmartyban is lesznek programok.

A nyitórendezvény pénteken 16 órakor kezdődik Székesfehérvár főterén, látványos bemutatkozással, 300 diák műsorával.

A részletes fehérvári programokról - helyszín szerint - itt lehet tájékozódni.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.