2024. április 20.

Holnapig várják a tehetséges gyerekek jelentkezését

Az április 9-ei Fejér megyei bemutatón legjobban szereplő gyermekszínjátszó csoportok részt vehetnek a májusban megrendezésre kerülő pécsi találkozón.

A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megrendezi a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatóját április 9-én. A fesztiválra - műfaji és tematikai megkötés nélkül - március 1-jéig, csütörtökig lehet előadásokat nevezni.

A Fejér Megyei Művelődési Központ már több évtizede szervezi meg a gyermekszínjátszó találkozót Székesfehérváron. A kulturális eseményre a csoportok életkorának, érdeklődésének, valamint a 6-15 év közötti korosztály képességeinek megfelelő színjátszó alkotások nevezhetőek.

Az április 9-én megrendezésre kerülő Fejér megyei bemutatón a gyermekszínjátszó csoportok a Művészetek Házában igazi színházi környezetben mutathatják be előadásukat. 

A megyei bemutató legjobbjai részt vehetnek – a Fejér megyei csoportok esetében – a Dél-dunántúli Regionális Találkozón, melyet május 4–5-én Pécsen rendeznek meg. A találkozó záró rendezvényét 2018-ban Debrecenben, a Csokonai Színházban és a Vojtina Bábszínházban rendezik június 8-10-én – írta a szekesfehervar.hu.

Megosztás

Mesterek és tanítványok a Müpában

Kultúra

Mesterek és tanítványok a Müpában

  • 2024.03.3

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi. Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére.