2024. április 26.

Számos program várja az érdeklődőket a Megyenapon

A székesfehérvári rendezvény célja, hogy bemutassa Fejér megye kulturális értékeit, valamint megismertesse a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket a kilátogatókkal.

Az idei évben ismét Székesfehérvár ad otthont a Megyenap programjainak. A Szent István téren április 6-án, pénteken Megyekorzó és Fejér termék vásár kezdődik, amelynek célja, hogy bemutassa Fejér megye kulturális értékeit, valamint megismertesse a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket az érdeklődőkkel – írta a szekesfehervar.hu.

A rendezvényre Fejér megye őstermelői és kézművesei helyi, saját készítésű termékeikkel érkeznek. Lesz „Hungaricum kincsesláda” is: az interaktív játéktéren minden korosztály kipróbálhatja az ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játékokat. A látogatók megkóstolhatják a megye legjobb borait is, a „MINTAKincstárban” pedig játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar népművészet formavilágát.

Lesz emellett Legszebb stand verseny, Klímavédelmi szemléletformáló rajz-, fotó és logókiállítás, bemutatkoznak az idei évi Fejér Megyei Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? előadói és a Fejér Megyei Diáknapok nevezettjei. A Megyenap megnyitóján közreműködik Király Dávid, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny dudása, a záróműsor pedig a KÁKICS együttes fellépése lesz.

A Fejér Termék Programot 7 évvel ezelőtt indították útjára azzal a céllal, hogy támogassák a helyi élelmiszer-termelést, a kézművesek tevékenységét, valamint a megyében élő kis- és középvállalkozásokat. Az évek folyamán az egyre növekvő keresletnek is köszönhetően folyamatosan bővül a portékáikat kínáló megyei termelők köre.

Az egész napos rendezvény ünnepi közgyűléssel kezdődik 9 órakor a Megyeháza dísztermében, ahol a „Fejér Megye Díszpolgára” cím mellett a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke átadja az önkormányzat kitüntető címeit, díjait is.

Megosztás