2025. április 19.
Elkészítették Székesfehérvár halászlevét

Elkészítették Székesfehérvár halászlevét

A VI. Fehérvári Halünnepen horgász- és főzőversenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők. A fiatalokat koncerttel és tánccal várták, a szerencsésebbek saját halat is kaptak a tóban.

Szombaton hatodik alkalommal várták a halételek szerelmeseit a Palotavárosi tavaknál. Székesfehérvár második legnagyobb gasztronómiai fesztiválja töretlen népszerűségnek örvend, az esős idő ellenére is sokan kilátogattak. A rendezvény jó hangulatáról horgász- és főzőversennyel, valamint színpadi programokkal gondoskodtak a szervezők – írta a szekesfehervar.hu.

A nyílt, egyéni horgászversenyen négy kategóriában mérhették össze tudásukat a résztvevők.  A rendezvényen nagy sikert aratott a főzőverseny, amelyre közel 80 csapat nevezett be.

Elkészítették Székesfehérvár halászlevét is a Palotavárosi Rendezvénytéren, Pamminger Ede mesterszakács irányításával. Az akasztói szikipontyból, eredeti szegedi paprikából és bajai tésztából készült ízletes levest több mint ezren kóstolhatták meg.

A „Legyen saját halad a tóban!” című haljelölő akcióban öt szerencsés fiatal nevét sorsolták ki, akik a jövőben figyelemmel kísérhetik az általuk megjelölt halak fejlődését.

A halételek gasztronómiáját népszerűsítő program köszöntőkkel és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar produkciójával kezdődött. A legkisebbeket a Bogár Muzsika gyermekkoncertje szórakoztatta, majd a Free Spirit Dance tánccsoport mutatkozott be.

Megosztás

Tavaszi vitalizálás

Hello Mozaik

Tavaszi vitalizálás

  • 2025.04.2

A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, leküzdeni a tavaszi fáradtságot, feltölteni a szervezet vitaminraktárait. El lehet érni mindezt önsanyargatás és lemondás nélkül?