2024. április 19.
Koroknai Medical már Budán is

Koroknai Medical már Budán is

A Koroknai Medical immáron több mint 10 éve segít a mozgásszervi betegségekkel küzdők ellátásában Zuglóban és Dunaújvárosban. A szakmai vezető dr. Koroknai András, aki reumatológus főorvos, sportorvos, életmód orvos.

2007-ben azzal a céllal jött létre a Koroknai Medical, hogy új fogalmat alkosson a hazai járóbeteg-ellátásban, magasabb szintre emelve az egészségügyi szolgáltatások szakmai színvonalát. „Korábban osztályvezető főorvosként széles tapasztalatot szereztem a reumatológiai megbetegedések korai felismerése és hatékony kezelése terén. Rendelőink kialakításánál elsődleges szempontként vettük figyelembe, hogy gyermek és idős barát környezetet alakítsunk ki, ezt az eszmét a kezelőszemélyzet is maradéktalanul követi” – mondja dr. Koroknai András.

 

Az évek folyamán a páciensek visszajelzései és igényei alapján a szolgáltatási köröket, szakterületeket és rendelők számát folyamatosan növelték. Alkalmazkodva a kor igényeihez bevezették a speciális injekciós technikákat, melyeket az ízületi és porckopásos megbetegedések terén kiemelkedő hatékonysággal alkalmaznak azóta is. Bővítették az eszközparkot és továbbra is figyelemmel kísérik a mozgásszervi szakmai újdonságokat, hogy azok is beépülhessenek a betegek és gyógyulni vágyók számára. 2013-tól elindult a Vállalati Üzletág, melynek részeként modern üzemorvosi szolgáltatásokkal és a munkavállalók részére béren kívüli juttatásként biztosított helyi mozgásszervi szűrésekkel szolgálják ki az ez irányú igényeket. „Ezen tevékenységünket a prevenció, a megelőzés jegyében tartjuk életbevágóan fontosnak, ugyanis a komolyabb egészségügyi megbetegedések korai szakban való felismerésével, ill. a még panaszmentes állapotban történő állapotészleléssel megelőzhetőek a maradandó egészségkárosodások kialakulása. Életmód-, táplálkozási tanácsadással, edzéstervek összeállításával, állapotfelmérésekkel és követéssel járulunk hozzá a hozzánk fordulók egészségmegőrzéséhez – teszi hozzá a szakmai vezető. – A reumatológia, neurológia és a gerincgyógyászat az indulás első évei óta ugyanolyan keresett a páciensek között, de a zuglói rendelő már nem tudott felvenni több beteget, pedig a Koroknai Medical küldetése nagy. Ezért szükséges volt egy újabb mozgásszervi központ kialakítása. Nagy örömünkre szolgál, hogy a betegek igényeit figyelembe véve, végre megnyitottuk budai oldalon található új központunkat, a ’törődő egészségügy’ eszméjét szem előtt tartva. Olyan mozgásszervi központot hoztunk létre itt is, ahol idős és fiatal egyaránt megtalálja az igényeinek megfelelő terápiát, fejlődési lehetőséget."

 

Koroknai doktor fontosnak tartja, hogy gondosan, a páciensre figyelve kapjon minden beteg kezelést. „Komolyan vesszük, hogy minden fájdalom egyedi, mert másként éli meg a derékfájdalmat egy amatőr sportoló, egy karonülő gyermekét cipelő édesanya, egy számítógép előtt ülő fejlesztő vagy a kert gondozásából kieső nyugdíjas. Akkor és ott a saját igényeinek és lehetőségeinek megfelelő terápiás módot választunk és segítünk elérni a fájdalommentes mindennapokat."

 

Az új, Margit krt 26. szám alatt található Koroknai Medical fókuszába került minden más mellett a medical fitness is, hiszen a gyógytorna után is van élet, ezt a sportolók vagy éppen betegségből felépülők is pontosan tudják. Szakemberek segítenek megszerezni azt az izomerőt, robbanékonyságot, terhelhetőséget, amivel az egészséges sportteljesítmény elérhető, a fájdalommentes aktív élet biztosítható. Így gyógytornász, TRX és sok más lehetőség adott a rendelően az újra aktív életet élni vágyó számára.

 

„A mozgásban nem lehet akadály a mozgáskorlátozottság vagy az időhiány sem, ezért létrehoztuk több városban működő gyógytornaszolgálatunkat, ahol szakembereink hátukra veszik a rendelőt és kijárnak pácienseinkhez, legyen szó műtét utáni rehabilitációról vagy funkcionális tréningről” – teszi hozzá Koroknai doktor.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.