2024. június 16.
Rácalmásra jön a Stílusos Vidéki Éttermiség

Rácalmásra jön a Stílusos Vidéki Éttermiség

A Jankovich-kúria szolgáltatja a helyszínt a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényének.

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson, 2019. szeptember 8-án.

 

A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak, és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha. A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a lélek szintén felüdülhet.

 

 A találkozón résztvevő éttermek:

1.      Almalomb Hosszúhetény

2.      Anyukám Mondta – Encs

3.      Erhardt Étterem Sopron

4.      GUSTO 13 – Veszprém

5.      Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád

6.      IKON Étterem – Debrecen

7.      Jankovich Kúria Hotel és Étterem

8.      Kistücsök Étterem – Balatonszemes

9.      La Maréda Étterem Győr

10.  Macok Bisztró és Borbár – Eger

11.  MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány

12.  Nomád Hotel – Noszvaj

13.  Pajta - Őriszentpéter

14.  PalKonyha – Palkonya

15.  Platán Restaurant & Café - Tata

16.  Rosinante Étterem – Szigetmonostor

17.  Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

Meghívott vendégek: Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és 67sigma (Székesfehérvár)

 

Közös nevező: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉtlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

 

Ítalkínálat:

Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet

Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti

Pálinkák – Bestillo, Black Sheep, Szicsek

Kávé - Nespresso

 

Környezetvédelem: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínálják majd az ételeket.

 

Program:

 2019. szeptember 7.

19.00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)

 

2019. szeptember 8.

9.00 - stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)

12.00 – a SVÉT-éttermek nyitása

12.00 – gasztroszínpad (a színpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást (pálinkakóstolás – Gönczi Barack, kávékóstolás – Nespresso, csokoládé kóstolás és workshop – Harrer csokoládé, kenyérsütés kovásszal – Ormós Gabriella, Kovászlabor, séfsörök bemutatója – Zip’s Brew House).

12.00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára

19.00 – Tóth Vera koncert

 

Újdonságok a fesztiválon:

· Fesztiváltérkép
A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A szavazással 2 fős álomvacsora nyerhető a Pannónia Gasztrohajóra.

· Útlevél
Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.

· Regisztráció
Az eseményre 3000 főt várnak. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00 órai érkezésre lehet jelentkezni. A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adják oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni.

 

A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak, transzfert a vasútállomástól a rendezvény helyszínére pedig a rendezők biztosítanak.

 

SVÉT: Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.