2024. április 29.
Szombaton délig vehetik át a fehérvári pályázók a virágokat

Szombaton délig vehetik át a fehérvári pályázók a virágokat

Idén is nagyon sokan jelentkeztek a Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért pályázatra. Május 9-12. között az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetik át a pályázók.

A nagyszámú jelentkezés miatt Székesfehérvár Városgondnoksága négy napon keresztül, a Bregyó Sportközpontban adja át a több mint 2 ezer pályázónak az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot. A növényeket személyesen lehet átvenni – írta a szekesfehervar.hu.

2029 darab pályázat érkezett be hozzánk, ami több, mint 100 ezer növényt jelent. Ennek a kiosztása zajlik egészen szombatig úgy, hogy szerda, csütörtök, péntek reggel 8-tól este 6-ig, illetve a szombati napon reggel 8-tól délig próbáljuk kiosztani. Azt kérjük a kedves városlakóktól, intézményektől, hogy akik még nem voltak, jöjjenek és vegyék át a növényeket - mondta Zákányi Tamás, a Városgondnokság üzemeltetési igazgatója.

Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a lakosság parkosítási törekvéseit. A kulturált és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele is cél. Újdonság volt, hogy idén az ablakok és erkélyek díszítésére is pályázhattak a társasházi és a családi házakban lakók.

Tavasszal, május 9-12. között az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot vehetik át a pályázók. Ősszel, október 13-ig pedig az árvácskákat és virághagymákat kapják meg a fehérváriak.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.