2024. április 29.

Világháborús gránátok és lőszereket találtak Székesfehérváron

Az Alba ipari park területén 73 darab 76 milliméteres repeszgránátot, 15 darab 76 milliméteres repeszlőszert, egy 76 milliméteres páncéltörő gránátot és egy 76 milliméteres hüvelyt találtak.

Csaknem száz világháborús gránát, illetve lőszer került elő Székesfehérváron egy ipari parkban, ahová még szerdán riasztották a tűzszerészeket - tájékoztatta Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Szerdán az Alba ipari park területén földmunkák közben került elő több szovjet gyártmányú páncéltörő és repeszgránát. Azóta a honvédség tűzszerészei további robbanótesteket találtak.

Markovics Zita csütörtökön elmondta: hetvenhárom 76 milliméteres repeszgránátot, tizenöt 76 milliméteres repeszlőszert, egy 76 milliméteres páncéltörő gránátot és egy 76 milliméteres hüvelyt találtak.

A tűzszerészek befejezték a munkát a helyszínen, a robbanótesteket a honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.