2024. április 19.
Ön tudja, hogy mit szabad a kék kukába dobni? Most segítséget kap hozzá!

Ön tudja, hogy mit szabad a kék kukába dobni? Most segítséget kap hozzá!

Tudta? Az üvegeket nem szabad beledobni sem a szelektív, sem a kommunális kukába!

Nem mindegy mit teszünk a kék kukába, azaz a szelektíven gyűjtött hulladék közé. A Depónia Nonprofit Kft. ezért olyan, a kukákra ragasztható matricákat juttat el minden ügyfélhez Székesfehérváron, amelyen pontosan fel vannak sorolva, hogy mit dobhatunk a kukába. A hulladék törvény értelmében kötelező mindenkinek szelektíven gyűjteni a saját szemetét, a szolgáltató pedig segítséget szeretne nyújtani abban, hogy olyan anyagok kerüljenek a kék kukába, amelyet valóban hasznosítani lehet – írta a szekesfehervar.hu.

Ilyen szemét a csomagolási hulladékok: ásványvizes és üdítős (PET) palackok, fólia, szatyor, zacskó, kozmetikai és tisztítószeres flakonok, többrétegű tejes és gyümölcsleves kartondobozok, konzervdobozok, sörös dobozok, papír csomagolási hulladékok és szórólapok – mondta Czentár Ottó, a Depónia üzemeltetési osztályvezetője.

Az üvegeket nem szabad beledobni sem a szelektív, sem a kommunális kukába! Székesfehérváron közel 60 helyen van szelektív üveggyűjtő sziget, és negyedévente a szemétszállítás napján a kuka mellől is elviszik a külön gyűjtött üveghulladékot.

Jelenleg a begyűjtött szelektív hulladék mintegy fele hasznosíthatatlan, mert nagyon sokan olyan dolgokat is tesznek a kukába, amelyet nem szabadna. Nagyon sok például a műanyag gyerekjáték, kerti székek, műanyag láda, műanyag virágcserép – pedig ezeket nem szabadna beletenni a szelektív kukába.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.