2024. május 1.

Új tűzoltóautót kapott Székesfehérvár

Már négy új, hazai gyártású tűzoltóautót használhatnak Fejér megyében. A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület felújított gépjárműfecskendőt kapott munkájának segítésére.

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április 6-án, pénteken a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. 

Ezekkel együtt már száz új jármű teljesít szolgálatot a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon, közülük négy Fejér megyében. A pénteki rendezvényen négy önkéntes tűzoltó egyesület között a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is felújított gépjárműfecskendőt kapott – írta a szekesfehervar.hu

A tíz új tűzoltóautó Székesfehérvárra, Kisbérre, Balassagyarmatra, Barcsra, Budapest III. kerületébe, Szombathelyre, Lentire, Berettyóújfalura, Egerbe és Jászberénybe kerül.

Egy-egy felújított Steyer Bronto 13 S 23 M20 TZF 200 gépjárműfecskendő segíti ezentúl a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Sándorfalva Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Csongrád megye), a Verpelét Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Heves megye) és a Tápiószecső Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Pest megye) munkáját.

A járművek a BM HEROS Zrt., a Rába Járműgyártó Kft. és a Renault Truck együttműködésében készültek, 4 ezer literes víz- és 400 literes habképzőanyag-tartállyal rendelkeznek. Az új gyártású fecskendőket európai uniós forrásból, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében szerezte be a katasztrófavédelem. A fecskendőket úgy alakították ki, hogy városi körülmények között és lakott területen kívül, nehéz terepviszonyok között is gyorsan, megbízhatóan és hatékonyan működjenek.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.