2024. május 2.
A vizisport is teret kap az idei fehérvári Sportmajálison

A vizisport is teret kap az idei fehérvári Sportmajálison

Idén is megrendezik Székesfehérváron az évek óta hagyományos Sportmajálist május 1-jén, kedden. Az idén Vizisport Majálissal is kiegészül a program Csónakázó tónál.

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején: a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal. A hagyományos felvonulás reggel 9 órakor indul a Petőfi-szobortól a Bregyóig a Band of StreetS zenekar kíséretével. A Bregyó atlétikapályán az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója után, 10.45-kor lesz az ünnepélyes megnyitó. Újdonság, hogy idén a Sportmajálison adják át a város sportdíjait is. Idén is Fehérvárra érkezik Rubint Réka, aki alakreform edzéssel hozza formába a fehérváriakat 11 órától – írta a szekesfehervar.hu.

A rendezvényen közel 50 kitelepülő lesz, számos sportklub és egyesület képviselteti magát a Bregyó közben. A Csónakázó tónál is számos programmal készülnek, a tó mellett gyerekjátszó, kézműves sarok is lesz, a megújult Csónakázó tavon pedig változatos sportolási lehetőségek lesznek csónakokkal, evezőhajókkal.

A Vizisport Majálison olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint például Rakonczai Gábor 300 kilós kenuja, amivel átevezte az Atlanti óceánt, illetve Fa Nándor kéttonnás gumimotorosát is be fogják mutatni. A „gumimotoros” a Spirit of Hungary földkerülő versenyen a rajtnál és a célnál segédkezett. Varga Lajos a Nelson nevű hajóját hozza el, azt a 8 méter hosszú vitorlást, amivel 2017-ben nyerte meg a Balaton kerülő szóló egytestű vitorlásversenyt és ezzel a hajóval tartja a Keszthely – Kenese sebességi rekordot is.

A rendezvény részletes programja itt található.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.