2024. április 30.

Férfi vízilabda Európa Kupa - Döntetlennel rajtoltak a magyarok a Szuperdöntőben

Döntetlennel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, amelynek nyitónapján Görögország együttese volt az ellenfél.

Eredmény, Szuperdöntő, 1. nap:

Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

A magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1

 

Az átalakulóban levő magyar csapat a görögök vezető találatára Bátori Bence révén gyorsan válaszolt. A vetélytárs azonban a második negyedben valósággal állva hagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, és ellépett 4-1-re. Zalánki Gergő és Jansik Szilárd jóvoltából 4-3-ra sikerült a felzárkózás, ám újabb eredményes „görögtűz” után 6-3-mal vonultak el a csapatok a nagyszünetre.

A pihenőt követően nagyszerű fél negyedet produkált a Märcz-legénység, amely a büntetőből eredményes Vámos Mártonnak, az idősebbik Jansiknak, Dávidnak és Bátorinak köszönhetően utolérte ellenfelét. Az utolsó negyednek azonban a vezetést visszaszerző görögök vághattak neki jobb helyzetből.

A befejező nyolc perc elején a triplázó Bátori alakította 7-7-re az állást, de újfent görög gól következett, ráadásul egymás után kettő. Mezei Tamás húzásával lett 9-8, 48 másodperccel a vége előtt pedig Vámos távoli balkezes bombájával 9-9-re módosult a mérkőzés. Az utolsó támadást a magyar csapat vezethette, de már nem változott az eredmény - írta az MTI.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától azzal az olasz csapattal találkozik, amely a nyitónapon 11-4-re kikapott a spanyoloktól.

 

A csoport másik mérkőzésén:

Spanyolország-Olaszország 11-4 (3-0, 2-1, 4-1, 2-2)

 

A B csoport eredményei:

Horvátország-Franciaország 20-5 (6-1, 6-2, 5-1, 3-1)

Szerbia-Montenegró 9-5 (3-2, 3-1, 2-1, 1-1)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.