2025. január 15.

Ezüstérmes lett a székesfehérvári séf

Volenter István és segítője, Friderika Spekov hozhatta el a legjobb csapatmunka és a legjobb hústál díját is.

Második helyezést ért el a fehérvári 67 Étterem és Bistro séfje, Volenter István, valamint commis-ja , Friderika Spekova a Bocuse d'Or magyar döntőjében. Ők hozhatták haza a legjobb csapatmunka és a legjobb hústál díját, sőt a tizenkét tagú zsűri Friderika Spekovát választotta a legjobb segítőnek. Az első helyen Pohner Ádám, míg a harmadikon Veres István végzett – olvasható Székesfehérvár polgármesteri hivatalának honlapján.

A versenyzőknek két ételt kellett 5 óra 35 perc alatt elkészíteniük. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő volt, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás volt a kikerülhetetlen elem. A séfeknek ezen kívül a tíz zöldség-és fűszernövény közül kisorsolt zöldborsót és snidlinget is bele kellett építeni a fogásokba. 

Megosztás

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

Hello Trend

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

  • 2024.06.13

Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a nyári táplálkozásról, az egészséges életmód legfrissebb trendjeiről és a bikiniszezonra való felkészülésről - a Fitein szakértői tippjeivel.