2024. április 29.

A legújabb robotokat programozhatják a diákok

2019-től robottechnikai szakmérnök képzést szeretne indítani Székesfehérváron az egyetem, később pedig egy robottechnikai tanszéket is létrehoznak.

2018 szeptemberétől egy olyan specializációt választhatnak a mechatronika és gépészmérnök szakos hallgatók Fehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, amivel komoly robottechnológiai ismereteket szerezhetnek. A két szak tanulói használatba vehetik azt a robottechnológiai labort, amit az egyetem Székesfehérvár Önkormányzatának és a Hanon Systems Hungary Kft. támogatásának köszönhetően tud megvalósítani a Fehérvári karon. Az új laborban a diákoknak lehetőségük lesz a legújabb robotokat programozni, majd azt a gyakorlatban is kipróbálni – írta a szekesfehervar.hu.

Dr. habil. Györök György dékán mutatta be azokat a robotfajtákat, amelyek a világ legmodernebb ipari technológiáját képviselik. Az új robottechnológiai labor létrehozásához az infrastruktúrát és a szellemi hátteret az egyetem biztosítja, a Hanon Systems Hungary Kft. pedig két világszínvonalú robotot ad. A város mintegy 56 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

2019-től robottechnikai szakmérnök képzést szeretne indítani Székesfehérváron az egyetem és később egy robottechnikai tanszéket létrehozni.

2018. február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán 5 alapszakon 177 duális képzési hellyel várják a leendő hallgatókat.

Megosztás