2024. április 26.
15 százalékkal emeli a béreket a Dunaferr

15 százalékkal emeli a béreket a Dunaferr

Acélipari beszállítóként szeretnének a Paks II projekthez kapcsolódni, és vezető beszállítóvá válni a gépjárműiparban.

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A 2008-as válságot követően a vállalat tavaly a legjobb évét zárta. Sikeresen lezárta a modernizációs programját, nemrégiben pedig 2018-ra 15 százalékos átlagos béremelésről állapodott meg a munkavállalók képviselőivel. Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaságnak ma is érdeke az acélipar fennmaradása és versenyképességének megtartása. A vállalat előtt álló pozitív kihívásnak nevezte, hogy a paksi atomerőmű bővítése és a magyar autóipar növekedése jelentős acélkeresletet generál.

A miniszter ismertette, hogy az európai acéltermelés komoly kihívásokkal küzd, az Európai Unió (EU) 170 millió tonna éves termelésével Kína után a második legjelentősebb szereplője a globális acéliparnak. Megjegyezte: Kínában 350 millió tonna kihasználatlan termelési kapacitás van, ami jóval több, mint az EU egész éves acéligénye. Magyarország támogatja az Európai Unió törekvéseit az európai acélipar megvédésére. Az ország elsőként csatlakozott ahhoz a G20-as fórumhoz, amelynek célja a világpiaci kihasználatlan kapacitások ésszerű csökkentése – írta az MTI.

A sajtótájékoztatón Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója az elmúlt év sikerének nevezte, hogy a vállalat jobb gazdasági helyzetbe került, és jelentős béremelést, juttatást tud adni munkavállalóinak. A vezérigazgató szerint további gazdasági sikerek előtt állnak, és utalt arra, hogy acélipari beszállítóként szeretnének a Paks II projekthez kapcsolódni, és vezető beszállítóvá válni a gépjárműiparban.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.